Ajankohtaista

Ohjeita harjoituksiin osallistujille korona-ajalle

 

 1. Harjoituksiin ei saa tulla, jos sinulla on pienintäkään Covid-19 liitettyä sairauden oiretta: yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.  Myös infektion jälkeen harjoituksiin paluu tulee tehdä harkiten, COVID 19-viruksen taudin aaltoilevasta luonteesta johtuen. Jos olet ollut edellisen kahden viikon aikana riskialueilla, ethän tule harjoituksiin.
 2. Jos harjoituksiin osallistuneella todetaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, hänen tulee olla yhteydessä Päivystysapuun p. 116 117. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee tästä ilmoittaa heti toiminnanjohtajallemme (toimisto@mivo.fi tai puhelimitse 040 737 5330). Terveydenhuollon edustajat ovat yhteydessä altisteisiin, mutta toivomme tartunnan varmistuessa myös pikaista ilmoitusta toimistollemme, jotta voimme aloittaa tarvittavat toimenpiteet seuran toiminnassa.Olemme vaitiolovelvollisia saadessamme tiedon tartunnasta.
 3. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen harjoituksia ja harjoituksien jälkeen huolellisesti. Saleillamme on tarjolla myös käsidesiä, jota on käytetään myös harjoituksien aikana varsinkin kontaktilajeissa. Voit halutessasi myös itse tuoda käsidesin mukaan tunneille. 
 4. Tunneilla pidetään vähintään 1,5 metrin turvaväli. Lasten ja nuorten kotona on hyvä keskustella mikä on hyvä turvaväli ja muistuttaa sen tärkeydestä. Akrossa ja cheerissä harjoittelemme saman parin/pienjoukkueen kanssa harjoituksen ajan.
 5. Harjoituksiin  saavutaan ja poistutaan treenivaatteissa. Mahdollisuuksien mukaan osallistujat odottavat ulkona tunnin alkamista ja menevät suoraan saliin.
 6. Lasten vanhemmat tuovat ja noutavat lapset salin piha-alueelta. Ohjaajat ottavat lapset vastaan ovella ja tuovat ovelle harjoituksien päätyttyä.
 7. Jokaisella tulee olla harjoituksissa mukana omat varusteet (juomapullo,voimisteluvälineet, jumppamatto yms.) joihin kukaan muu ei koske  ja jotka säilytetään erillään toisistaan. 
 8. Niistämistä, yskimistä ja aivastamista on vältettävä. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi. Niistäminen tapahtuu kertakäyttönenäliinaan, joka tulee käytön jälkeen laittaa viipymättä roska-astiaan. Kädet tulee pestä ja desinfioida aina niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.
 9. Harjoituksissa saa käyttää halutessaan maskia, mutta seurana emme tähän pakota. Mahdollisen määräyksen maskin käytöstä tekevät viranomaiset.
 10. Salille saapuvat osallistujat odottavat omaa vuoroaan ohjaajan osoittamassa tilassa, jotta kontaktit toisiin ryhmiin olisivat mahdollisimman vähäisiä. 
 11. Jumpan alettua ovet lukitaan, jonka jälkeen jumppaan ei enää pääse. 
 12. Huomioithan, että salin ovet avataan vasta noin 5min ennen jumpan alkamista turhan liikkumisen välttämiseksi.