Ajankohtaista

Aikuisten kuntoliikunnan kyselyn tulos: Lihaskuntoa kasvattavat treenit ovat suosituimpia

Lihaskuntoa kasvattavat treenit ovat suosittuja

 

Kyselimme aikuisten jäseniltämme toiveita aikuisten treenitarjonnasta 20.-27.4.2021 ensi syksyn suunnittelua varten. Tänä vuonna kyselyä mainostettiin seuran nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. Vastausmäärä jäi vähäiseksi, mutta kyselyn trendi on selvä. Seuraltamme toivotaan aikuisten kuntoliikunnassa eniten lihaskuntoa kasvattavaa liikuntaa.

Seuramme kysely jakautui kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa halusimme tänä vuonna kartoittaa jäseniemme toiveita, kuinka meidän tulisi rakentaa ensi kauden aikuisten jumppakalenterin sisältöä, mihin tunneillamme olisi hyvä keskittyä ja miten rankkoja tuntiemme tulisi olla. Suurin osa vastaajista (70%) toivoi seuraltamme ensisijaisesti lihaskuntoa kasvattavia tunteja kuten kahvakuulaa ja bodya. Toiselle sijalle tulivat aerobiset tunnit kuten tanssi ja aerobic. Ensisijaisesti kukaan vastaajista ei halunnut osallistua kehonhuoltotunneille. Toisena toiveena 50% vastaajista kertoi osallistuvansa mieluiten kehonhuoltotunneille ja muut äänet jakautuivat aerobisen ja lihaskuntoa kasvattavien tuntien välille.

Jopa 80% jäsenistämme toivoi, että tuntimme olisivat ensisijaisesti ns. keskitason tunteja. Liikkeiden tulisi olla tehokkaita, mutta niitä tulisi tehdä rauhallisella tahdilla. Juomatauoilla tulisi pystyä puhumaan puuskuttamatta. 20 % vastaajista toivoi vaativia tunteja, joissa sykkeet ovat koko ajan korkealla ja puhuminen lyhyillä tauoilla olisi hengästynyttä. Toisena tuntivaihtoehtona jäsenistämme 50% kävisi rankoilla tunneilla. Vain 20% toivoi rauhallisia tunteja toisena vaihtoehtona.

Tiedustellessamme kyselyssä kuinka vaikeille tunneille jäsenemme haluaisivat, 80% vastaajista toivoi, että lihaskuntoa kehittävissä treeneissä yhtä liikettä tehtäisiin useampia kymmeniä toistoja, ja askelsarja tunneilla askelkuviot ovat helpohkoja. 20% toivoi vaativia askellussarjoja ja nopeita vaihtoja liikkeiden välissä. 40% vastaajista ilmoitti käyvänsä toiseksi mieluiten vaativilla tunneilla ja 40% tunneilla, joissa yhtä liikettä tehdään useampia toistoja ja liikkeiden välissä ohjaaja kertoo seuraavan liikkeen antaen treenaajien hiukan hengähtää. Askellustunneilla liikkeet olisivat ns. perusliikkeitä.

Toisessa kyselyn osassa tiedustelimme jäseniemme näkemystä sähköiseen treenikorttiin. Kysyimme kuinka monta kertaa jäsenemme lataisivat kortille ensi syksyksi (syksyllä noin 14 treeniviikkoa) jos koronatilanteemme näyttäytyy niin kuin ennusteita on tilanteesta annettu.

10 kpl 20% äänistä
14 kpl 40% äänistä
20 kpl 30% äänistä
25 kpl 10% äänistä

Kun korona ei enää rajoita toimintaamme kertojen latausmäärät nousisivat hiukan.
10 kpl 10% äänistä
14 kpl 20% äänistä
15 kpl 10% äänistä
20 kpl 10% äänistä
25 kpl 40% äänistä
30 kpl 10% äänistä

 Tämän hetkisen koronatietouden valossa vastaajiemme osallistuminen on melko varmaa aikuisten treeneihimme (ka. 3,9. asteikko 1-5. 1=en osallistu 5=osallistun varmasti). 

Kiitoksia kaikille vastanneille! Käytämme näitä tietoja suunnitellessamme aikuisten kuntoliikunnan kalenteria.