Ajankohtaista

Vastuullisuus tekemisen keskiössä

Panostamme MiVossa vielä viime kauttakin enemmän vastuullisuustyöhön. Viime keväänä saimme luotua selkeän, mutta kattavan vastuullisuusohjelman Voimisteluliiton auditointiprosessin yhteydessä ja se on nähtävillä nettisivuillamme.

Viime kaudella ohjaajillemme ja valmentajillemme kerrottiin vastuullisesta ohjaamisesta ja valmentamisesta mm. teemakuukausien erilaisten aiheiden (vastuullinen valmentaja ym.) avulla sekä velvoittamalla kaikki ohjaajat käymään Et ole yksin -koulutus. Kaudella 2023-24 viemme vastuullisuusohjelman vieläkin laajemmin ja näkyvämmin käytäntöön. Alkavalle kaudelle seuramme ohjaajaoppaaseen on luotu Vastuullisuus -koulutuskokonaisuus johon jokaisen kokeneen ja vasta aloittavan ohjaajan ja valmentajan on perehdyttävä kauden aikana. Koulutukseen on koottu vastuullisen voimistelun ja ohjaamisen lisäksi osiot myös mm. turvalliselle toimintaympäristölle ja ympäristövastuulle. Koulutuksen läpikäymistä seuraamme lajivastaaville raportoimalla.

Tulemma myös jatkamaan teemakuukausia läpi kauden ja tuomaan niiden avulla ohjaajien ja valmentajien tietoisuuteen tapoja tarkastella omaa toimintaansa vastuullisuuden näkökulmasta ja miten me jokainen seurassa mukana oleva osaisimme kannustaa, tukea ja kasvattaa vieläkin paremmin nuoria harrastajiamme. Kohti vastuullista kautta 2023-24!