Vakuutukset ja lisenssit

Vakuutukset

MiVo on vakuuttanut kaikki harrasteryhmien jäsenet Jumppaturvalla. Jos tunneillamme tapahtuu loukkaantuminen, ohjaaja kirjoittaa aina tapaturmailmoituksen tapahtumasta seuralle. Jos loukkaantuminen vaatii lääkärikäyntiä, ilmoitattehan siitä ohjaajalle.

OP Vakuutuksen ja Voimisteluliiton Jumppaturva on harrastajien tapaturmavakuutus. Vakuutus korvaa esim. ryhmien harjoituskerroilla, ryhmäliikuntatunneilla, voimisteluesiintymisissä ja näytöksissä sattuneet tapaturmat. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta eikä ikärajoja. Vakuutus ei ole voimassa Stara-tapahtumissa. Jumppaturva ei vakuuta kilpailevien joukkueiden urheilijoita.

OHJEET tapaturman sattuessa (harrastajille, katso ennen hoitoon hakeutumista)

Jumppaturva-vakuutusesite

Lisätietoa Jumppaturvasta

Kilpajoukkueessa urheilevan tulee hankkia itse itselleen kilpaharjoittelun ja kilpailutapahtumat kattavan vakuutuksen. Kilpailuihin ja kansalliseen sekä kansainvälisiin tapahtumiin Suomen Voimisteluliitto sekä Suomen Cheerleadingliitto vaativat osallistujalta vakuutukset. Osallistuja voi itse hankkia vakuutuksen omasta vakuutusyhtiöstään tai käyttää lajiliittojen neuvottelemaa Sporttiturva-vakuutusta. Vakuutuksen tulee olla voimassa ennen ensimmäisiin harjoituksiin osallistumista.

Vakuutuksen voit siis hankkia omasta vakuutusyhtiöstäsi tai lisenssin oston yhteydessä. Tarkistathan jo voimassa olevat vakuutuksesi, kattavatko ne tiettyyn lajiin liittyvän harjoittelun ja kilpailuihin osallistumisen. Cheerleading luokitellaan usein extreme-lajiksi eivätkä kaikki vakuutukset korvaa tätä.

Lisätietoja SuomenCheerleadingliiton Sporttiturva-vakuutuksesta löydät täältä.

Lisenssit

Suomen Cheerleadingliitto ja kaikki sen alaiset jäsenseurat siirtyvät elokuussa 2023 uuteen lisenssijärjestelmään. Uudistuksen myötä jokaisella Suomen Cheerleadingliiton (SCL) jäsenseurassa cheerleadingia harrastavalla (7-vuotiaat ja sitä vanhemmat harrastajat) tulee olla joko harraste- tai kilpailulisenssi. Aikaisempina kausina lisenssi on ollut pakollinen kaikille kilpailutoimintaan osallistuville harrastajille, mutta uudistuksen myötä valikoima täydentyy liikkujan harrastelisenssillä sekä erilaisilla lajin toimijoille suunnatuilla lisensseillä. Harrastelisenssiin ei ole tarpeellista ostaa vakuutusta, sillä jumppaturva korvaa kaikkien harrasteryhmien tunnit. SCL:n lisenssiuudistus koskee ainoastaan cheerleading-toimintaan osallistuvia. Muiden lajien harrasteryhmiltä ei vaadita harrastellisenssiä. 

Lisenssit ovat ostettavissa Suomisportista 1.8.2023 alkaen. Lisenssi tulee olla hankittuna 31.10.2023 mennessä. Mikäli henkilö aloittaa harrastamisen (tai muun toiminnan seurassa) 1.10.2023 jälkeen, tulee lisenssi olla hankittuna yhden kuukauden kuluessa ensimmäisistä harjoituksista. 

Voimassaoleva lisenssi näkyy Suomisportissa lisenssinhaltijan profiilissa, ja on tarkistettavissa lisenssinhaltijan/huoltajan toimesta suoraan Suomisportista.

Kilpajoukkueissa jokaisen joukkueessa olevan tulee hankkia itse itselleen kilpalisenssi. Kilpailuihin ja kansalliseen sekä kansainvälisiin tapahtumiin Suomen Voimisteluliitto sekä Suomen Cheerleadingliitto vaativat osallistujalta lisenssin.

Suomen Cheerleadingliiton lisenssihinnat kaudelle 2023-2024:

Lisätietoja Suomen Cheerleadingliiton lisensseistä löydät täältä.
Lisätietoja Voimisteluliiton lisensseistä löydät täältä.